Sommarläger 2023

Sommarläger 2023

Två av sommarens stora höjdpunkter är nu förbi, under juni månad har föreningen hållit i två fantastiska läger där över 85 gymnaster deltagit! 

Hemkomna från Lillsved och Katrineholm ser vi tillbaka på veckorna och alla dess roliga stunder med värme! Nedan kan ni läsa mer om våra veckor:

Vecka 24, tävlingsläger i Katrineholm: 

Under dagarna i Katrineholm sken solen från morgon till kväll. Morgnarna bjöd på morgondopp nere vid bryggan i sjön intill fårhagen. Dagarna bestod av mängder med gympasnurr och nya övningar i hallen, samt goda måltider! Under kvällarna hade vi aktiviteter så som tårtbakartävling, Bäst i test, musikquiz och bowling.  

Mot slutet av lägerveckan begav sig hela gänget ut på äventyr till en stor strand i närområdet. Där lekte vi, badade, hoppade från hopptorn, åt glass och smaskade i oss god vattenmelon. Vid stranden körde vi även lagkampen ”Kalle kaos” där gymnasterna fick utmaningar så som: 

  • Få ner en kubb med ögonbindel.”

  • ”Laget ska framföra en låt med egengjorda instrument, minst tre olika instrument behöver finnas med.”
  • ”Starta vattenkring med ett annat lag som pågår i 1 minut.”

Under måndagen var det dags att packa ihop och bege sig hemåt. Det var ett glatt men något trött gäng som anlände till Stockholm under eftermiddagen. 

Vecka 26, föreningsläger på Lillsved: 

Äntligen var vi tillbaka i vår egna sommaridyll, och denna gång med fler ledare och många nya gymnaster. 

På måndagsmorgonen startades lägret upp och vi möttes av förväntansfulla gymnaster. Större delen av måndagen bestod sedan av att lära känna varandra genom lekar och annat skoj! 

Resten av veckan bjöd enligt tradition på morgondopp, där vi allt som ofta möttes av strålande sol! Vi spenderade timmar i hallen både dagtid och kvällstid, och under onsdagskvällen iklädda pyjamasar. Dagarna bjöd i övrigt på aktiviteter i form av tårtjakt i skogen och därefter tårtbakartävling, femkamp, såpafotboll med tillhörande turnering, flera badstunder med hopp från bryggor och bad från strand. Under veckans varmaste dagar blev det även ett par dopp med träningskläderna på, både för gymnaster och ledare! När stunder gavs målade vi även på våra lägertröjor och läger-gympapåsar, ett mysigt inslag!  

Natten innan hemgång väcktes våra äldsta gymnaster upp för den årliga spökrundan. Vi ledare sov såklart djupt under hela denna natt och har endast fått återberättat för oss om årets kusliga runda.  

Lägret avslutades under fredagen med uppvisning för varandra och vårdnadshavare. Gymnasterna fick både showa med gymnastikövningar samt lägerdanser som de under veckan lärt sig! I samband med detta delades även ”lägrets” ut, en tradition sedan flera år tillbaka. 

Tack för dessa roliga lägerveckor, som ni hör har vi haft två roliga och innehållsrika veckor! Nu tar föreningen uppehåll från gympan, i augusti ses vi igen för tävlingsläger på Lingvallen och uppstart för terminen vecka 35. 

Trevlig sommar alla gympaglada!