Sofiamästerskapet

Sofiamästerskapet är en tävling i gymnastik, show och glädje. Lagen visar en programpunkt med valfritt tema, som sedan bedöms av tyckare som är en del av publiken. Alla deltagande lag har en tyckarrepresentant. Tyckarna bedömer programpunkten i kreativitet, glädje, musik och inlevelse. Sofiamästerskapet kräver inte de svåraste övningarna, utan det är viktigare att gymnasterna har roligt och framför en härlig uppvisning. Programpunkten görs med fördel tillsammans med andra lag för ett effektfullt framträdande. 

Tävlingen delas in i klasser baserat på ålder, antalet träningstimmar/vecka samt efter gymnastikförbundets riktlinjer kring placering och framträdande. 

Sofiamästerskapet är sedan många år en tradition inom föreningen. Sedan 2018 har Sofia Gymnastikförening bjudit in externa föreningar att delta, detta för att främja uppvisningsgymnastiken och ge ett alternativ till de traditionella tävlingarna inom truppgymnastiken. 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta gärna arrangemang@sofiagf.se.

Sofiamästerskapet 2024

Anmälan öppnar i början av vårterminen 2024. 

Plats: Enskedehallen, Stockholm

Preliminärt datum: 4-5 maj 

Tidigare Sofiamästerskap

Sofiamästerskapet 2023

Föreningens årliga Sofiamästerskap arrangerades den 13 maj. Denna soliga dag bjöd på tre fullspäckade uppvisningar där samtliga deltagande lagen bjöd på storslagna shower. Vi fick bl.a. se Sommarskuggan, Shrek och Åsnan, spioner och fick även gästspel av Cirkusar, små kycklingar och Lejonkungen!

Ett stort tack till alla var som var på plats under dagen, hoppas vi ses på Sofiamästerskapet 2024! 

Sofiamästerskapet 2022

Äntligen var dagen kommen att hålla vårt efterlängtade Sofiamästerskap! 

Sofiamästerskapet delades i år upp i tre olika uppvisningstävlingar där totalt 33 lag deltog. Under dagen fick vi bland annat se programpunkter med gymnaster utklädda till djur, hårdrockare och astronauter. Även filmer tolkades, så som ”Mamma Mia”, ”Dumma mej” och ”Encanto”.

Vilken dag vi hade med fantastiska programpunkter, härligt publikstöd och nyskapade minnen tillsammans. Ett stort tack till alla gymnaster, ledare, funktionärer och publik!

Sofiamästerskapet 2021

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 präglandes Sofiamästerskpaet 2021 av en digital tävling där de deltagande lagen filmade sina uppvisningsnummer och skickade in. Det var fantastiska bidrag som ni kan se här.

Sofiamästerskapet 2020

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 genomfördes dessvärre inte Sofiamästerskapet 2020.